A Ghaurved Erdész erdei gombás mustár több, vadon termő erdei gomba zamatát ötvözi. Kissé édeskés, enyhén csípős, pikáns íze páratlan.
A bírálók így vélekedtek róla: “Bársonyos mustár gombadarabokkal. Jó textúra… Imádtuk a mustár aromáját, színét és textúráját… nagyon élveztük, és díjra érdemesnek tartjuk.” “Remek buké: édes, aromás és melengetően gazdag. Kiegyensúlyozott íz, enyhén kesernyés, határozott, de visszafogott savasság, és édeskés fűszeresség. Akárhogy is, nagyszerű mustár.”
E mustárkülönlegesség a húsételekhez hozzáteszi az erdei gombák ízvilágát, de mégis megőrzi a mustár zamatát is.
Legfőképpen marha-, vad húsokhoz ajánlott, de kiváló ízt ad kolbászoknak, virslinek is. Azoknak készítettük, akik kedvelik az egyedi ízeket.
Ghaurved mustárok több mint 200 éves családi receptúra alapján készülnek a mai napig.
A Ghaurved mustárok alapanyagát kizárólag magyar termelőktől szerzik be. Kiemelkedően magas, 99,9%-os tisztaságú magot használnak az elkészítéséhez.
Tartósítószer mentes magyar termék!
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia | 139 kcal |
Zsír | 6 g |
ebből telített zsírsav | 0,3 g |
szénhidrát | 14 g |
ebből cukor | 9,5 g |
fehérje | 4,4 g |
só | 2,3 g |
Összetevők: ivóvíz, sárga-és barna mustármag (17%), biológiai erjesztésű ecetek, cukor, só, szárított erdei gomba, fűszerek.
Kiszerelés: 200 g
A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is.
A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.
A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.