A Ghaurved Kertész medvehagymás mustár kiválóan ötvözi a mustár és a medvehagyma előnyös tulajdonságait.
A medvehagyma zamata a legkiválóbban sajtos és tejfölös ételekhez adva érződik. De rendkívül különleges ízt kölcsönöz minden salátaöntetnek vagy majonézes ételnek is.
A vegetáriánusok kedvence, bár nem vetik meg a húsevők sem, mert enyhén csípős íze egyaránt illik zöldségféléhez és a húsokhoz is. Krémes állaga, kissé hagymás-fokhagymás ízvilága páratlan.
Ghaurved mustárok több mint 200 éves családi receptúra alapján készülnek a mai napig.
A Ghaurved mustárok alapanyagát kizárólag magyar termelőktől szerzik be. Kiemelkedően magas, 99,9%-os tisztaságú magot használnak az elkészítéséhez.
Tartósítószer mentes magyar termék!
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia | 128 kcal |
Zsír | 6 g |
ebből telített zsírsav | 0,3 g |
szénhidrát | 11,8 g |
ebből cukor | 7,5 g |
fehérje | 4,3 g |
só | 2,3 g |
Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (16%), biológiai erjesztésű ecetek, cukor, só, medvehagyma, fűszerek.
Kiszerelés: 200 g
A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is.
A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.
A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.