A Ghaurved Grill mézes-fokhagymás mustár ízét legjobban a grill ételeken adja ki, mikor a méz karamellizálódik a sütéskor.
Egyaránt alkalmas könnyű- és nehéz húsok pácolására, de ízletes a zöldségféléken is.
A pácolás tarthat 1-2 napig, de már néhány perc után is süthető az étel, nincs szükség hosszabb időre. A vad- és marha ételek azonban meghálálják a néhány napos érést.
Kiválóságát nemcsak a friss termelői méz, hanem a kiváló, K-mentes Parajdi bányasó adja.
Ghaurved mustárok több mint 200 éves családi receptúra alapján készülnek a mai napig.
A Ghaurved mustárok alapanyagát kizárólag magyar termelőktől szerzik be. Kiemelkedően magas, 99,9%-os tisztaságú magot használnak az elkészítéséhez.
Tartósítószer mentes magyar termék!
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia | 134 kcal |
Zsír | 6,2 g |
ebből telített zsírsav | 0,3 g |
szénhidrát | 12,3 g |
ebből cukor | 6,3 g |
fehérje | 4,5 g |
só | 2,3 g |
Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (17,2%) biológiai erjesztésű ecetek, méz, só, fokhagyma, fűszerek.
Kiszerelés: 350 g
A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is.
A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.
A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.