A Tóalmási Tüzeskolbász egy tradicionális családi receptúra alapján készített erősen csípős félszáraz, hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt kolbász, amely sertéshúst, sertésszalonnát, őrölt magyar csípős fűszerpaprikát, fokhagymát, pácsót, köménymagot és őrölt feketeborsot tartalmaz. Tartósítása természetes bükkfafüsttel történik, hideg füstöléssel.
A kolbász erősen csípős jól szeletelhető és körülbelül 30 mm átmérőjű sertésvékonybélbe töltött, illetve körülbelül 30 cm hosszúra pározott formában készítik.
A termék készítése során nem használnak fel semmilyen színező, érlelésgyorsító, állományjavító vagy egyéb adalékanyagokat.
Összetevők: sertéshús, sertésszalonna, őrölt magyar fűszerpaprika, fokhagyma, pácsó, köménymag, őrölt feketebors
Kiszerelés: egy pár kolbász súlya: 40–45 dkg, páronként csomagolva
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)