A Tóalmási füstölt felsál csont nélküli sertéscomb felsálrészének felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk, hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben kemény fával füstölünk. A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során. Jól szeletelhető, alakja hosszúkás, szabálytalan. Vastagsága egyenletes és 100%-ban bőr- és zsiradékmentes.
A kellemesen füstölt, sós ízű sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
Felhasználási javaslat: A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom kioldódhasson belőle. Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe. Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával. Az így beízesített sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz. A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni. Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.
Tulajdonságok: hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők: nyers sertésfelsál csont nélkül, konyhasó, pácsó
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerelés: egyenként vákuumcsomagolva, egy darab egész termék súlya: 30 - 35 dkg
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel