A Tóalmási füstölt hátsó csülök csontos, bőrös, hátsó sertéscsülök felhasználásával készül, melyet szárazon sóznak, hagyományosan pácolnak, érlelnek és kőfüstölőben keményfával füstölnek. A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használnak fel a gyártás során. Alakja a termékre jellemző csülökforma, a rajta található szalonna vastagsága maximum 1 cm.
A kellemesen füstölt, sós ízű csülök száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig.
Felhasználási javaslat: A füstölt hátsó csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle. Következő nap pedig hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át tiszta meleg vízbe. Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldségrépával. Az így beízesített csülköt nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz, illetve el nem válik a hús a csontjától. A kész főtt csülköt a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni. Természetesen a megfőtt meleg csülköt azonnal is lehet szeletelni, fogyasztani de kihűtve még öt-nyolc napig is eláll hűtőszekrényben és fogyaszthatjuk kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt. De ezen kívül a főtt csülökből ízlés szerinti receptúrával nagyon finom csülkös bableves is kíválóan elkészíthető.
Tulajdonságok: hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők: nyers bőrös, csontos, sertés hátsó csülök, konyhasó, pácsó
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerelés: egyenként vákuumcsomagolva, egy darab egész termék súlya: 1,3 - 1,4 kg
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel