Tóalmási Füstölt Nyers Angolszalonna kb. 30-35 dkg
- Szármázási hely:
Magyarország
- Termelő: Tóalmási Húscsarnok - Tóalmás
- Egységár: 7571-8833 Ft/kg
- Készletinfó: Raktáron
A Tóalmási füstölt angolszalonna csont nélküli sertés bőrös karaj felhasználásával készül, melyet szárazon sóznak hagyományosan pácolnak, érlelnek és kőfüstölőben keményfával füstölnek. A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használnak fel a gyártás során.
Jól szeletelhető, alakja hosszúkás, szabályos, kissé hengeralakú, a felületén található szalonna vastagsága maximum 1 cm.
A kellemesen füstölt, sós ízű angolszalonna száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A szalonna ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
Felhasználási javaslat: Az angolszalonnát ugyanúgy, mint a többi húsvéti sonkát, főtt szalonnának is el lehet készíteni, de nagyon vékonyra géppel szeletelve nyersen is fogyasztható.
Tulajdonságok: hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők: nyers bőrös sertéskaraj csont nélkül, konyhasó, pácsó
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerelés: egyenként vákuumcsomagolva, egy darab egész termék súlya: 30-35 dkg
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel