A Tóalmási Csípőskolbász egy tradicionális családi receptúra alapján készített félszáraz, hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt csípőskolbász, amely sertéshúst, sertésszalonnát, őrölt magyar csemege és csípős fűszerpaprikát, fokhagymát, pácsót, köménymagot és őrölt feketeborsot tartalmaz. Tartósítása természetes bükkfafüsttel történik, hideg füstöléssel.
A kolbász kellemesen csípős, jól szeletelhető és körülbelül 30 mm átmérőjű sertésvékonybélbe töltött, illetve körülbelül 30 cm hosszúra pározott formában készítik.
A termék készítése során nem használunk fel semmilyen színező, érlelésgyorsító, állományjavító vagy egyéb adalékanyagokat.
Összetevők: sertéshús, sertésszalonna, őrölt magyar csemege- és csípős fűszerpaprika, fokhagyma, pácsó, köménymag, őrölt feketebors
Kiszerelés: egy pár kolbász súlya: 40–45 dkg, páronként csomagolva
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)