A repceméz színe sárga, amíg folyékony, de a magas szőlőcukor tartalom miatt gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeként fehérré válik. Mivel a kristályai aprók, a méz élvezeti értékét nem rontja.
A repceméz az enyhén lúgos kémhatása miatt kíváló gyomorbántalmakra, savcsökkentésre és gyomorégésre. Alacsony savtartalma miatt az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. A természetgyógyászatban előszeretettel alkalmazzák lúgosító kúrák alapanyagaként.
Rendkívül jó gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása miatt felületi zúzódások, sérülések, sebek kezelésére is ajánlott.
Magas vastartalma miatt vérszegénység kezelésére is alkalmas.
Választható az alábbi kiszerelésekben: 50g, 250g, 500g, 1000g
Tudtad?
A méz attól nem rossz, hogy kikristályosodik. Ez egy természetes folyamat. Minden méz előbb-utóbb kristályos lesz, vannak olyan fajták, amik előbb, de vannak olyanok is, amik csak hetek múlva. Ha ezt tapasztalod és zavar a méz állaga, akkor tedd meleg vízbe egy pár órára, vagy meleg fűtőtest közelébe és visszanyeri eredeti állapotát. Semmiképp se forrald, mert az összes jótékony hatása hamar elillan.